top of page

"Mandala-lørdag" er dagskurs (10-17) der vi konstruerer og maler kjente mønstre. 

29.6 2024: Livets blomst

21.9.2024: Geometrisk øye

25.1.2025: Sri Yantra

Pris: 900 kr inkl papir og maling

"Mandala Grunnkurs" er et 24 timers helgekurs (fre-søn) der vi konstruerer og maler personlige mandalaer.

Kurset går neste gang 7.-9. mars 2025 

Pris: 3900 kr inkl kompendium, papir og maling

Adresse: Ulaveien 84, 3280 Tjodalyng (mellom Sandefjord og Larvik)

Påmelding eller spørsmål: Send e-post til hilde.hen@icloud.com

54CAF72F-AA2A-456B-88A6-A01091357B7D_edited.jpg
Enneagram (9).jpeg
C2D7C662-0723-4289-BD33-1766C7BEF7C9_1_201_a.jpeg

Mandala-lørdag (7 timer) og Mandala grunnkurs (24 timer) er for alle som har en nysgjerrighet inn i dette feltet. Du trenger ikke å være god til å tegne eller male for å skape vakre mandalaer. På kursene blir du stille og rolig guidet gjennom prosessen. Trinn for trinn, og det er plass til forskjellig tempo og evner. Målet er at du finner gleden i dette enkle kunstneriske uttrykket, at du opplever ro og konsentrasjon, får være i dine egne tanker med gode egenmøter. Og du vil bli overrasket over hvor vakre og sterkt personlige mandalaer du kan skape.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandala er en fascinerende form for kunst der det å skape geometriske former og mønstre blir nydelige bilder.

Alt har et sentrum og en periferi, og det er ut fra alle tings sentrum vi arbeider når mandalaen skapes. Du vil oppdage hvordan mandalaen både uttrykker noe befriende universelt og noe personlig og individuelt. 

På Mandala grunnkurs gjennomgår vi konstruksjon av de grunnleggende geometriske formene og tallene 1-9. 

Symmetri og symboler – enkelthet og kompleksitet. Mandalamaling sentrerer oss, utvikler konsentrasjon og det å male personlige mandalaer skaper en forunderlig ro og forståelse. Strukturer og symboler åpner seg av seg selv og blir levende og integrert i livet. 

Mandala grunnkurs er utviklet av Anne Neess på NORDLYS kurssenter i Danmark. Hun har arbeidet med mandalaer siden 1994 og har utviklet en metodikk som er lett å lære og omsette i praksis. Du lærer mandalakunstens grunnleggende prinsipper og metoder.

 

Kurset inneholder bl.a:

  • Praktisk geometri og mandalisiske strukturer

  • Konstruksjon av de grunnleggende geometriske formene og tallene 1-9

  • Meditasjon og mandala som et øyeblikksbilde

  • Tallsymbolikk og det gyldne snitt

  • Fibonacci-tallene og naturens mystiske orden

  • Fargelære og komposisjon med utgangspunkt i Goethes fargelære

  • Mandalaverkstedets redskaper – passer, linjal, pensler og farver

  • Kontinuerlig veiledning i mandalategning gjennom hele kurset

 

Vi konstruerer, tegner og maler, mediterer på mandalaene og deler opplevelser. Underveis veksler vi mellom små foredrag om mandalaens verden og opplegg til de praktiske mandalaoppgavene. Det følger med et omfattende kompendium så du kan fortsette hjemme.

Neste Mandala Grunnkurs blir i Tjodalyng utenfor Larvik i Lizz Daniels Låve, Ulaveien 84, 3280 Tjodalyng

7.-9.3. 2025

Forutsetninger: Interesse og lyst

Varighet: 3 sammenhengende dager, 24 timer (Fredag 13-20, lørdag 10-20, søndag 10-17)

Antall deltakere: 6-12

Pris: NOK 3900,- inkl. materialer og kompendium.

Mulighet for enkel overnatting (betales til Lizz Daniels Låve)

Påmelding: send e-post til hilde.hen@icloud.com

Se facebook-arrangementet her

Jeg har utdannet meg i mandalamaling hos Anne Neess på NORDLYS kurssenter og har arbeidet med mandala i noen år nå. Jeg er lærerutdannet med fordypning i Kunst og Håndverk og har jobbet som lærer siden 2000. Jeg har hatt flere salgsutstillinger (bilder) og har holdt kunstprosjekt for Den Kulturelle Skolesekken. Jeg er også forfatter og har holdt skrivekurs i kreativ skriving i mange år.

Tilbakemelding fra et kurs åpent for alle:

«Et veldig godt kurs i Mandala. Hilde holdt rommet og undervisningen på en meget flott måte. Hun gav struktur og rom for hver og en av oss slik at vi kunne jobbe med våre individuelle mandalaer. Hilde er pedagogisk og en meget behagelig og empatisk person. Jeg kan anbefale dette kurset på det sterkeste.»

Tilbakemelding fra et lavterskel tilbud innen psykisk helse og rus:

«Hilde har en god tilnærming og formidlingsevne. Hun tilpasser informasjonen slik at alle er med og forstår hva de skal gjøre. Deltakerne opplevde mestring og skaperglede. Konstruksjonsdelen kan være utfordrende for enkelte, men dette kan tilpasses og alle kom etterhvert inn i en skapeflyt og ro.»

 

Varmt velkommen til et dypdykk i mandalaens verden!

Jeg arrangerer også kurs i hele landet på forespørsel.

Antall: Fra 6-12 deltakere
Kontakt: hilde.hen@icloud.com

Etter Mandala grunnkurs kan du melde deg på Mandala Master-klasse på NORDLYS kurssenter i Silkeborg, Danmark. Det er en utviklingsgruppe som går hvert år i februar. Jeg har deltatt 3 år på rad nå, og jeg anbefaler det sterkt for videreutvikling både teknisk, visuelt, terapeutisk og spirituelt. Anne Neess som har utviklet grunnkurset leder også masterklassene.

 

Hva er mandala?

Ordet mandala kommer fra sanskrit og betyr hjul eller sirkel. Mandala oppfattes også som et symbol på helhet, og folk i alle kulturer og religioner tiltrekkes av denne helheten. 

Mandalakunsten er en meditativ og velgjørende prosess der former, mønstre og farger utvikler seg på papiret. Å konstruere en mandala er meditasjon i bevegelse.

Mange kunstnere har tatt arbeid med mandala inn i arbeidet sitt. Men også terapeuter, pedagoger og undervisere har tatt mandalaen til sine hjerter. For eksempel kan utagerende barn få ro når de maler mandalaer, og annet pedagogisk arbeid kan fortsette etterpå. Å lage mandalaer sentrerer oss, gir indre ro og fokus. 

Linkbox_Mandala_Univers_01.png
A4ECE699-ECC7-4452-884C-20F986C2D80E_1_201_a.jpeg
Livets blomst.jpeg
bottom of page